Videos en català

Has estimat mai com Werther?

El mediàtic divulgador musical Ramon Gener conegut per programes de televisió com 'Ópera en texans' o 'This is opera' ens acosta a l’òpera de Massenet acompanyat del seu piano. En directe des del Gran Teatre del Liceu.

Madama Butterfly / Puccini

La història de l'òpera està farcida de finals tràgics, però molt pocs toquen tant la fibra sensible del públic com la mort de Cio-Cio-San. La música de Puccini és única per la seva capacitat de despertar emocions, de revelar-nos com a pròpia la felicitat o el dolor dels seus personatges.

Rusalka / Dvorak

La posada en escena de Herheim és l'excepció que confirma la regla. Un concepte dramàtic tan personal i potent que reescriu l'univers simbolista creat per Dvořák per tal de construir un univers propi fascinant que s'ha convertit en un dels muntatges més perseguits pels teatres d'òpera d'arreu del món.

La forza del destino / Verdi

Només el talent d'un mestre com Verdi pot transformar un argument enrevessat, farcit de tòpics de l'escola romàntica espanyola, en una òpera que és la quinta essència de l'òpera italiana del segle XIX. Un miracle musical.

Aida / Verdi

Òpera en quatre actes. Llibret d'Antonio Ghislanzoni. Música de Giuseppe Verdi. Estrenada el 24 de desembre de 1871 a l'Òpera del Caire. Estrenada a Barcelona, al Teatre Principal, el 16 d'abril de 1876. Estrenada al Gran Teatre del Liceu el 25 de febrer de 1877.

Adriana Lecouvreur / Cilea

Adriana Lecouvreur és una òpera verista amb música de Francesco Cilèa i llibert d'Artiuro Colautti, que es basa en l'obra teatral d'Eugène Scribe i Ernest Legouvé. Es va estrenar al Teatre Líric de Milà el 6 de novembre de de 1902. A Catalunya es va estrenar al Gran Teatre del Liceu el 7 de maig de 1903

Lucio Silla / Mozart

Amb només setze anys Mozart s'apodera de les formes de l'opera seria per compondre una obra sobre l'honor, la traïció i el perdó amb una maduresa artística precoç.

Das Rheingold / Wagner

«Ara estem patint la destrucció de la naturalesa per l'avarícia del poder. [...] Wagner ja va intuir que les lleis de la naturalesa i dels homes no estan harmonitzades». Així explica Robert Carsen una posada en escena intensa però conscientment allunyada de la grandiloqüència.

Les contes d’Hoffman / Offenbach

Qui encara guardi el record de Natalie Dessay en el paper d'Ofelia o Manon, comprendrà el que significa veure-la i escoltar-la de nou assumint el repte vocal d'interpretar ella sola els tres papers femenins protagonistes d'aquesta exigent òpera d'Offenbach. Un autèntic tour de force.

Festival de Bayreuth / Wagner

Després de més de 50 anys de la seva anterior visita, el Liceu tornarà a acollir l'Orquestra, Cor i Solistes del Festival de Bayreuth: cinc vetllades que prometen ser un esdeveniment històric per a tots els wagnerians.

La bohème / Puccini

Commedia lìrica en quatre actes. Llibret de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica basat en les Scènes de la vie de bohème d'Henry Murger (1845-48). Música de Giacomo Puccini. Estrenada l'1 de febrer de 1896 al Teatro Regio de Torí. Estrenada al Gran Teatre del Liceu el 10 d'abril de 1898.

El petit Liceu

Video de Ramon Gener sobre El Petit Liceu